Alimentul zilei- MASLINELE

    

     

  Se crede despre masline ca ar proveni din zona muntilor

Caucaz, de unde mai apoi s-au raspandit in toata aria Marii

Mediterane, ajungand in prezent sa fie cultivate pe o scara

foarte larga in intreaga lume.

      Probabil că aţi văzut prin magazine măsline de culori diferite, de la verzi, maro, negre până la galbene sau

roşii. Aceasta culoare apare în urma metodelor de fermentaţie care se folosesc pentru măsline înainte de a fi

comercializate. Sunt clasificate şi în funcţie de dimensiune, cele mai mari fiind măslinele Giants si cele mai mici

cele numite Bullets.

      Măslinele protejează organismul de cancer cu ajutorul unui ingredient numit oleocantal care se regăseşte

în ulei. In addition to college admissions essay help the normal microbes that participate in sewage treatment, new microbes that can degrade other harmful compounds are being engineered; Acestea conţin şi o cantitate considerabilă de vitamina E ce ajută la eliminarea apei din organism,

reduce nivelul colesterolului ��i este şi un puternic antioxidant.

        Dacă în alimentaţie se includ cât mai des măsline veţi fi mai feriţi de cancerul de la ovare, sân sau colon.

        Din punct de vedere al sărurilor minerale, maslinele nu duc lipsa de: potasiu, magneziu, fosfor, cupru,

mangan, calciu. De asemenea, conţin şi vitaminele A, B ,C, E, F.

        Frunzele măslinului au o acţiune diuretică şi înca din antichitate au fost folosite pentru curăţarea rănilor.

       Uleiul de masline din fructul presat la rece are actiune protectiva asupra tractului digestiv, iar cand este

aplicat extern, alina pielea uscata.

       Cand este folosit la gatit sau ca supliment la mancare, ajuta la pastrarea sanatatii inimii si arterelor, iar

consumul regulat previne depunerea de colesterol in artere. Acest ulei este folosit inca din timpurile biblice pentru ingrijirea pielii –

facand-o supla si neteda – si pentru a grabi vindecarea pielii crapate sau iritate.

     Uleiul de masline este o alternativa excelenta la unturi si margarine. Un mod delicios de a-l folosi este

amestecarea lui cu condimentele tale favorite si punerea acestei compozitii la macerat pentru cateva zile. Apoi

uleiul poate fi folosit la salate si sosuri.



.