Alimentul zilei- ROSIILE

Rosii       Rosiile sunt originare din America de Sud si sunt cultivate pe

continentul european de sute de ani, pentru gustul lor dulce, dar si

 pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii.

      Aceste legumee consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare

termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile

furnizand nutrienti esentiali pentru organism.

     O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si

potasiu. Aceste legume contin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt

recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului

lipidelor in sange.

     Beneficiile rosiilor pentru sanatate:

- Mentinerea sanatatii pielii

- Mentinerea sanatatii pielii

- Reducerea riscului de cancer

- Reglarea nivelului glicemiei in sange

- Imbunatatirea vederii

- Mentinerea sanatatii parului

- Prevenirea afectiunilor renale si biliare

- Reducerea intensitatii durerilor cronice

- Pierderea excesului de kilograme

Comments are closed.